Over ons

Muziekvereniging Nieuw Leven bestaat al ruim 100 jaar! We zijn een harmonieorkest met zo’n 20 spelende leden.

Onze muziek varieert van licht klassiek tot swingende jazz. Denk bijvoorbeeld aan muziek van Frank Sinatra en Eric Clapton, bigbandmuziek en Latin-achtige nummers.

Een klein beetje geschiedenis...

Nieuw Leven werd opgericht in 1918. Eigenlijk kunnen we beter zeggen dat in dat jaar de oude muziekverening Morgenrood 'nieuw leven' ingeblazen is. De oprichters vonden dit een passende naam voor de nieuwe vereniging en zo ontstond Nieuw Leven. Het doel van de muziekvereniging was de vakbeweging te ondersteunen in hun zorg voor de zwakkeren in de samenleving. Die ondersteuning bestond uit het opluisteren van o.a propaganda-acties.

In het jubileumboek dat ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan is uitgegeven, staat beschreven hoe in de loop der tijd de vereniging is geworden tot wat hij nu is: een harmonieorkest met een repertoire in het populaire genre. Met het uitgebreide repertoire is Nieuw Leven in staat om concerten te geven waar sfeermuziek wordt afgewisseld met lekkere swingende (dans)muziek, om na een meedeiner weer terug te gaan naar bekende musicalthema's of meezingers. Dit stelt ons in staat om gevarieerde concerten te geven, afgestemd op het publiek.